Goed om weten

 

Cafetaria

We heten u van harte welkom in onze cafetaria, tijdens de topweekends en tijdens de paas- en zomervakantie, om een glas te drinken, wat te praten met vrienden, of een spelletje darts of een ander gezelschapsspel te spelen, dat we tot uw beschikking stellen.

Vóór de cafetaria wacht de jeux-de-boules-baan tot u de ballen laat rollen… 

In en om de cafetaria kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

 

Door en voor de kampeerders

Tijdens de lange weekends van Hemelvaart en Pinksteren, en van half juli tot eind augustus, organiseren een aantal kampeerders allerhande activiteiten om “wat leven te brengen in de brouwerij”! 

Zo hebben we onze “zaterdagavonden in de cafetaria”, waarbij een heel team, onder leiding van één van onze residenten, elke zaterdagavond een gezellig en vooral lekker etentje bereidt. 

Het is telkens anders, maar steeds even lekker! 

Op dinsdag en/of vrijdag organiseren Else en Marianne een leuke Bingo! 

Ook op andere dagen proberen we voor vertier te zorgen: een karaoke-avond waarop iedereen zich eens een echte zanger(es) kan wanen, een fietssneukeltocht, een pétanque-toernooi, … alles georganiseerd door onze kampeerders!

 

Speeltuin

Onze speeltuin is open tussen 9 u tot 21 u, onder verantwoordelijkheid van de ouders.

 

Douches

Gedurende 6 min. kunt U genieten van een heerlijk warme douche. U kunt bij het onthaal of in de cafetaria de nodige munten verkrijgen tegen 1,50 euro per stuk. 

 

Uit eten en drinken

Net tegenover de camping is er een taverne-restaurant, Le saint Thibaut, waar Momo je de lekkerste dingen voorschotelt, van pizza tot pasta, van biefstuk met frietjes tot gehaktballetjes, van tajines tot paëlla.  Onze residenten zijn er kind aan huis! Verder is er nog op wandelafstand "Plumes et terroir"  , en naturlijk kan u ook terecht in Rendeux (2.5km), La Roche en Hotton (beide op ongeveer 7.5 km). 

 

Boodschappen doen

Op een paar meter van de camping vindt u de brood- en banketbakkerij “L’Artisan de St Thibault”, waar bakker Pascal dagelijks voor ovenvers brood en gebak zorgt.

2.5 km verder, in Rendeux zelf (Rendeux is de gemeente waartoe Marcourt behoort) zijn er een supermarktje, een frituur, een apotheek, een dokter, je vindt er kranten en geschenken, kledij… Je kunt er met de auto naartoe maar er is ook een goede busverbinding. Je kunt er zelfs te voet naartoe, zonder dat je langs de drukke weg moet wandelen! 

 

Bibliotheek

In de cafetaria staat er een boekenkast met meer dan 200 Nederlandstalige en 150 Franstalige boeken ter beschikking van onze klanten. Dat is volledig gratis.

 

Camping de Marcourt is een gezellige, familiale camping.

Veel caravaneigenaars staan al vele jaren op Camping de Marcourt.  "Solidariteit" voor hen geen ijdel woord: als er geen student in de cafetaria is als u iets nodig hebt, als u iets wilt weten of een probleem hebt: spreek deze mensen aan, of klop aan in de chalet of één van de caravans er rond, deze mensen zullen u graag helpen! De gasten van de camping zijn ook HUN gasten!